|
|
A Tokaj-hegyaljai terroir, vagyis a dűlők mikroklímája, talaja, az egyedi fajtaösszetétel, az évszázados szaktudás és technológia,
a gazda kitartó, megalkuvást nem ismerő, egész éves munkája teszi lehetővé annak a csodának a megszületését,
melyért a világ minden bortermelő helyén csak epekednek - ez az aszúszem.
Egy kicsi, de annál értékesebb bogyó tette világhírűvé a borvidéket és vonzza borkedvelők millióit,
hiszen aszúszem nélkül nem születhet aszúbor sem - és valljuk be, aszúbor nélkül nem érdemes élni.
Mi ehhez a misztériumhoz adjuk hozzá szeretetünk és tudásunk legjavát.
Szőlőinket a holdkalendárium hagyományai szerint gondozzuk.
Legfontosabb célunk, hogy az ember és a bor között kötődés alakuljon ki,
hiszen a borkóstoló a bort elfogyasztja, magához veszi, ezáltal ez testének részévé válik.
Manapság igen fontossá vált az ökológiai gazdálkodás és táplálkozás.
Mi a szőlő növényvédelmében helyezzük a környezettudatosságra a hangsúlyt.
Ezáltal védjük térségünk flóráját, faunáját, környezetünket, és persze magunkat, borfogyasztókat is.
Területeink a Mád határában fekvő Betsek dűlőben találhatóak.
Főként Furminttal és Hárslevelűvel foglalkozunk, emellett még a Zenit alkotja területeink zömét.
Kedvező évjáratokban Sárga Muskotályt is szoktunk felvásárolni.
Családi borászatunk valódi csapatmunka.
A család feje, Leskó István egyben a gazdaság vezetője is.
Ő felelős a szőlőben végzett munkákért, de azért sokszor konzultál a család szakértő hölgytagjaival,
Ilikével - aki egyébként a vendéglátás háziasszonya - és a lányokkal, Nellivel és Annamarival.
|